Deze website is wettelijk verplicht om u erop te attenderen dat deze website gebruik maakt van cookies.

2017 - Lotgenotencontact met 10 kinderen (8 t/m 14 jaar): Kringgesprek, theater, lunch, crea en buitenspel

Zorginstelling Odion organiseerde een kidsmidweek in de regio Zaanstreek –Waterland, bedoeld voor kinderen van ouders met een beperking. Odion probeert deze kinderen via bijeenkomsten extra begeleiding en aandacht te geven die ze thuis niet altijd krijgen. Een van onze ervaringsdeskundigen was hierbij 1 dag aanwezig. Zij nodigde de kinderen uit voor een kringgesprek. Verder waren er allerlei creatieve bezigheden georganiseerd voor de kinderen, zoals theater en gezamenlijk buitenspelen. Het doel van deze kidsweek is het stimuleren van lotgenotencontact. Dit moet in de toekomst worden voorgezet in dagen of dagdelen.

2017 - Presentatie voor afgevaardigden VWS en andere rijksinspecteurs 29 maart 2017 bij MEE in Zwolle

Op 29 maart hadden MEE IJsseloevers en MEE Veluwe een ontmoeting met inspecteurs jeugdzorg van VWS. Nettie van Wijk was uitgenodigd om haar ervaringsverhaal te delen en meer te vertellen over de werkgroep KVBO. Daarna overhandigde zij samen met Sien-bestuurslid Karolien Pouwels het boek Ouder van mijn ouders aan de inspecteurs. Het verhaal maakte diepe indruk op alle aanwezigen. Inspecteurs en MEE medewerkers gingen uitgebreid in op de vraag wat zij kunnen doen om kinderen in deze omstandigheden te herkennen en vervolgens te helpen. Wat ook duidelijk naar voren kwam: wat is het belangrijk dat de werkgroep haar verhaal breed deelt! Betrokkenen en professionals die hiervan horen kunnen ermee aan de slag gaan.

2017 - Workshops Kinderwens en Ouderschap bij MEE AZ

Op 21 en 25 september organiseerde MEE Amstel Zaan verbondenheidsdagen voor eigen medewerkers dit ter inspiratie voor hun werk. Bij de workshop 'Kinderwens en ouderschap' draaide het om het aanscherpen van de eigen mening hierover van de medewerkers en om het in gesprek gaan met de LVB wensouders. Nettie van Wijk en Susanne Kers, beiden van de werkgroep KVBO, mochten in deze workshop met hun ervaringsverhalen de inleiding verzorgen. De verhalen over de jeugdervaringen en de lange termijngevolgen van het opgroeien bij ouders met een verstandelijke beperking bleken een waardevolle toevoeging te zijn voor de meningsvorming en dit onderdeel werd dan ook door de deelnemers op het evaluatieformulier erg positief gewaardeerd. Een greep uit de reacties. “Ik kom nu tot de ontdekking dat ik me niet alleen moet focussen op KVBO mét problemen, maar ook op kinderen met wie het nu goed lijkt te gaan." “Ik heb meer inzicht in 'de littekens', niet alleen bij het kind, maar juist ook bij volwassenen.”

2016 - Presentatie

Presentatie van het boek "Ouder van mijn ouders" bij Lions Club Donge Vallei op 5 oktober 2016 door Professor Meester Paul Vlaardingebroek, coördinator werkgroep Jolanda den Hartog en ervaringsdeskundige Nettie van Wijk.

 
Powered by Phoca Gallery